Browsing Category

Horsemanship

Blog, Horsemanship, Klassisk Dressur

God træning?

23. november 2017

Hvordan kan du vurderer om din træning af din hest har været god idag?

Vi ryttere er har ofte mange planer omkring, hvad der skal ske i dagens træning. Vi har mål for fremtiden. Vi ved hvad vi vil. Vi er effektive. Og vi er masse forbrugere af rynkecremer og dyre design shampooer. Du ved hvad jeg mener ;-D Hestene har ofte en anden plan med os. Hvis vi tør lytte og mærke efter. Du bestemmer…

Læs mere her……

Blog, Horsemanship

Hvad er horsemanship?

3. maj 2017

Forstå hvad horsemanship er for noget

Horsemanship betyder den måde rytteren behandler og omgås hesten på og derfor bliver hestens ven. Horsemanship jord-øvelser bruges til at opbygge et sprog, tillid og respekt. Målet er at være sammen med sin hest uden vold og magt. Rytteren viser med sit kropssprog og klare tegn til at fortælle hesten hvad hun ønsker. For at kunne det skal rytteren sætte sig ind i hesten instinkter og natur, og dermed lærer at “læse” hestens signaler. Prøv og se om du kan svare på nedenstående spørgsmål:

Læs mere her……

Horsemanship, Video

Afslutter du din træning korrekt?

1. maj 2017

Afslutter du din træning korrekt?

Jeg ser ofte ryttere hoppe af hesten – så afsted ud af ridehuset – ind i stalden – og af med sadlen – og så videre… Ofte har jeg fornemmelsen af, at rytteren allerede tænker på aftensmad og dagens næste opgaver. Men hvad gør det ved din hest? Og hvad gør det ved dig?

Læs mere her……

Blog, Horsemanship

Tillidskontrakt med din hest

26. juli 2016

(foto af hestepas på Bowie og Kjartan)

Endelig er drømmehesten fundet

Det er sådan en rar følelse når drømmehesten er fundet. Kontrakten med sælger er underskrevet og du har nu modtaget hestepasset med hestens navn og med dit navn som ejer. Ahhhhh… endelig! Men som ethvert andet “ægteskab” er dette ikke afslutningen, men begyndelsen, hvor du som hesteejer skal leve op til en “tillidskontrakt”. I modsætning til et ægteskab imellem mand og hustru, hvor begge har ansvar for at det lykkes. Er der i “ægteskabet” imellem hest og rytter, kun én som har ansvaret – DIG. Du har et 600 kg flugtdyr, med en masse behov som skal dækkes, før du kan sætte dig op og “hoppe” (ride). 

Læs mere her……

Blog, Horsemanship

Heste og verdens ende

26. juli 2016

Heste som forstår din kommunikation – vil følge dig til verdens ende…

(Foto er Frøken Bowie og Lea Grove, hvor hesten har valgt flokken fra for at tage sin lur ved siden af sin rytter som spiser frokost på marken)

…når jeg skriver, at hesten vil følge dig til verdens ende når den forstår din kommunikation, mener jeg hele samarbejdet, tilliden og den indbyrdes forståelse og empati. Når hesten ved, at du viser vejen og kun beder om noget den kan udføre, så skabes der er tillidsbånd som gør, at hesten til sidst følger sin rytter i tykt og tyndt.

Læs mere her……

Blog, Horsemanship, Klassisk Dressur

Leverpostej og gummistøvler

24. juli 2016

(Foto: Frøken Bowie og Lea Grove)

Udholdenhed og vedholdenhed er en nødvendighed som rytter, når vi dag efter dag og år efter år trækker i gummistøvlerne og henter vores heste på folden. Lykkelige går vi rundt med mudder op til knæene og muger endnu en boks for møg. Hvor det her ikke er en unormal samtale at diskuterer konsistensen af dagens pærer. Dette for atter engang at komme sent hjem med kolde tæer. Og synes, at en leverpostejmad er glimrende aftensmad. Hvorfor gør vi det? Hvorfor gør jeg det?

Læs mere her……