Blog, Horsemanship

Hvad er horsemanship?

3. maj 2017

Forstå hvad horsemanship er for noget

Horsemanship betyder den måde rytteren behandler og omgås hesten på og derfor bliver hestens ven. Horsemanship jord-øvelser bruges til at opbygge et sprog, tillid og respekt. Målet er at være sammen med sin hest uden vold og magt. Rytteren viser med sit kropssprog og klare tegn til at fortælle hesten hvad hun ønsker. For at kunne det skal rytteren sætte sig ind i hesten instinkter og natur, og dermed lærer at “læse” hestens signaler. Prøv og se om du kan svare på nedenstående spørgsmål:

Hvad er kropssprog?
Hvad er hestens instinkter?
Hvordan ser en sur hest ud?
Hvordan ser en glad hest ud?
Hvordan ser en bange hest ud?
Hvordan ser en rolig hest ud?

Et instinkt er et medfødt reaktionsmønster. Det vil sige, at instinkt er en naturlig og umiddelbar tilbøjelighed. Hos hesten er de to instinkter som vi ryttere bliver nød til at forholde os til: flugtinstinktet og flokinstinktet. Vi bliver nød til at have det i baghovedet hele tiden når vi er sammen med hesten. Kun på den måde kan vi forholde os korrekt til dyret: vores ven hesten.

Jordtræning

Jordtræning styrker venskabet og forståelse imellem hest og rytter.  Målet er, at få hesten til at blive hos mig og stole på mig og have tillid til mig. Det gør at hesten bliver rolig og modig og glad for sin rytter. En hest som er glad for sin rytter er tegn på et menneske som er en god horsemanshipper.

Instinkt og intellekt

Hesten har KUN SIT INSTINKT. Den er ikke dum, doven eller beregnede. Alt efter race, personlighed, alder mm. reagerer den på din behandling og dine handlinger og dig. Du, rytter, har dit intellekt – din hjerne. Det er din opgave at finde en vej med netop din hest uden tvang, slag og hårdhændet behandling. Hver gang din hest gør modstand eller “ikke vil” så tag det som en gave til at opnå en dybere forståelse af dig selv. Heste lyver ikke, der er noget den prøver at lærer dig. Tag denne gave og bliv udviklet som rytter og som menneske. Det vil gøre både dig og din hest lykkelige.

Du ville måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Har du en kommentar til artiklen kan du tilføje den her under