Browsing Category

Klassisk Dressur

Blog, Klassisk Dressur

Hvorfor ride dressur?

27. november 2017

Du skal træne hesten til at finde sin balance med dig på ryggen først og fremmest. I naturen har hesten ca. 50% vægt på forparten og 50% vægt på bagparten. Når vi ryttere lægger en sadel på ryggen af den unge hest og sætter os op på den, sidder vi nærmest hestens skuldere. Derfor ændre vægtfordelingen sig typisk til 70% vægt på forparten og 30% på bagparten.

Læs mere her……

Blog, Horsemanship, Klassisk Dressur

God træning?

23. november 2017

Hvordan kan du vurderer om din træning af din hest har været god idag?

Vi ryttere er har ofte mange planer omkring, hvad der skal ske i dagens træning. Vi har mål for fremtiden. Vi ved hvad vi vil. Vi er effektive. Og vi er masse forbrugere af rynkecremer og dyre design shampooer. Du ved hvad jeg mener ;-D Hestene har ofte en anden plan med os. Hvis vi tør lytte og mærke efter. Du bestemmer…

Læs mere her……

Blog, Klassisk Dressur

Klassisk ridekursus hos Malin Hellstedt

16. august 2016

Foto af Malin Hellstedtt, PRE hesten Ganador og hendes hund

Min fantastiske dag hos den klassiske ridelærer Malin Hellstedt

Fredag aften talte jeg med Malin i telefonen. Vi blev enige om, at når jeg havde spist morgenmad, skulle jeg blot sende en sms når jeg kørte. Malin virker meget rolig og mañana. Hotellet havde fantastisk kaffe (den italienske Lavazza) så efter 2 store kopper kaffe pakkede jeg sammen og drog forventningsfuld afsted. Kørerturen igennem det svenske landskab var smukt – over brusende floder og igennem dybe granskove. Indimellem flød jeg drømmene væk og forestillede mig, hvordan det ville være at ride her på ens egen hest.

Læs mere her……

Blog, Klassisk Dressur

Rødsprængte øjne, puls-kørsel og tomatsuppe

12. august 2016

YES!

Den svenske ridelærer Malin Hellstedt vil gerne undervise mig og inspirere. FEEEDT! Vi talte i telefon sammen for halvanden times tid siden og hun lyder bare SÅ sød. Jeg har set Malin ride for 2 år siden på en pragtfuld mørkebrun hingst, jeg tror han var en Lusitano og hun er dygtig. Så det bliver SUPER spændende imorgen.

Læs mere her……

Blog, Klassisk Dressur

DET HER ER SÅ VILDT!!!!!!

30. juli 2016

(Foto: Frøken Bowie og Lea Grove)

Jeg skal mødes med Anja Beran 13/8 🙂

Anja Beran som er et af mine store forbilleder har tilbudt mig privat undervisning pr filmklip 13.-14. august i Stockholm. Mine søde super kæreste Nicklas har lige købt flybilletter til mig. Hun er sådan en person som normalt bliver bestilt til Dubai af oliesheiker. Og, at hun tilbyder at undervise mig, udfra film som jeg medbringer er SÅ stort, at jeg får gåsehud imens jeg skriver denne besked. DET ER SÅ VILDT!!!!!!

Læs mere her……

Blog, Horsemanship, Klassisk Dressur

Leverpostej og gummistøvler

24. juli 2016

(Foto: Frøken Bowie og Lea Grove)

Udholdenhed og vedholdenhed er en nødvendighed som rytter, når vi dag efter dag og år efter år trækker i gummistøvlerne og henter vores heste på folden. Lykkelige går vi rundt med mudder op til knæene og muger endnu en boks for møg. Hvor det her ikke er en unormal samtale at diskuterer konsistensen af dagens pærer. Dette for atter engang at komme sent hjem med kolde tæer. Og synes, at en leverpostejmad er glimrende aftensmad. Hvorfor gør vi det? Hvorfor gør jeg det?

Læs mere her……