Browsing Category

Tips & Tricks

Blog, Tips & Tricks

Tips til behandling af muk

22. november 2017

Som lovet vil jeg dele ud af mine 30 års erfaringer med muk og behandling af dette. Jeg har igennem tiden prøvet snart alle husråd og selv biotex sæbepulver har jeg hældt på de stakkels hestens betændte muk sår. Tja – hvad gør man ikke når man er desperat? 8-/ Selv omkostningfulde salver fra dyrlægerne virker ikke altid. Og min erfaring er, at muggen reagerer forskelligt på behandling fra gang til gang. Så her er mine tips og erfaringer.

Læs mere her……

Tips & Tricks

Tips til dit longereb

28. juli 2016

Tips til dit longereb

Hvis uheldet er ude og hesten stikker af med longerebet er det vigtigt at kabinhagen knækker. Et longereb er cirka 7 meter langt. Hvis hesten drøner afsted med det, kan det både nå at vikle sig ind i hestens ben, så hesten spænder ben for sig selv. Eller longetorvet kan hægte sig fast i ting og hegn mm. som hesten møder på vej væk i panik. Derved kan hesten komme alvorligt til skade. 

Læs mere her……

Tips & Tricks, Udstyr, Video

Dick Turbin knude

28. juli 2016

Denne film viser hvordan du binder din hest sikkert. Den er kaldet en Dick Turbin knude. Dick Turbin var en berygtet landevejsrøver til hest, hvor det var vigtigt for ham hurtigt at kunne løsne hesten med alle tyvegodserne. Et enkelt ryk i enden af snoren og afsted det gik.

Læs mere her……